Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2011

Οι Suri και τα γυαλιά μου

Suri and my glasses


Συνήθως φοράω φακούς επαφής, όμως εκείνο το απόγευμα, Νοέμβριος του 2011 έξω από το χωριό Kibish της φυλής των Suri στην νότια - δυτική Αιθιοπία, αισθανόμουνα κουρασμένα τα μάτια μου μετά τα προηγούμενα εξαντλητικά ολοήμερα οδοιπορικά και έβαλα τα γυαλιά για να τα ξεκουράσω. Δεν μπορούσα να φανταστώ την επιτυχία που θα είχαν σε νέους και μεγάλους. Αν δεν είχα ακόμα αρκετό ταξίδι μπροστά μου, θα τα χάριζα στον Ulikuru (στην τρίτη φωτογραφία), ο οποίος είναι αξιαγάπητος, αρχηγός του κοντινού χωριού Krum και πατέρας του φίλου μου του Kibo.


I usually wear contact lenses, but that afternoon, November 2011 outside Kibish village of Suri tribe in south-western Ethiopia, in order to refresh my eyes after a long trip, I was wearing my glasses. Well, I couldn’t imagine that big hit that they had with the young and the old. If I didn’t had the rest of my Ethiopian trip in front of me, I would leave them to Ulikuru (in the third photo), the chief of Krum village and father of my friend Kibo.

 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
November 2011
Kibish village
Suri (Surma) tribe territory
Bench Maji zone
Omo Valley
Southern Nations Nationalities and People's region (SNNP)
South-Western Ethiopia
 
 
 
 
 
 

1 σχόλιο:

  1. Λοιπόν, Ευθύμη, καλώς σε βρίσκω!

    Μου αρέσει το ύφος της γραφής σου με το οποίο προσεγγίζεις τα πορτραίτα των ανθρώπων που φωτογραφίζεις.

    Για τις φωτογραφίες σου δεν θέλω να πω κάτι κοινότυπο. Θα είναι σαν να μιλάω για 'σένα ενώ δεν σε γνωρίζω. Μόλις κατανοήσω την αύρα που επιλέγεις να αφήνεις εδώ τριγύρω και βρω την κατάλληλη λέξη, τότε θα την ξεστομίσω.

    Μέχρι τότε, έχε γεια και καλές λήψεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή